urednistvo@preteklih24.si

Lažna telekomunikacijska delavca okradla starejšega moškega

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana pešec. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Trzinu je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Cerknici je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Specialized. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil okoli 1000 metrov različnih električnih vodnikov. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj dopoldan obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena v Logatcu. Neznani storilec je na domu zamotili starejšega oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili denar ter nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z avtom sive barve. Opis enega storilca: moški star okoli 30 let, močnejše postave, okroglega obraza, 175 cm visok, temnih las. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 9. ure se je na Aškerčevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je pešec nepravilno prečkal vozišče. Pri tem se je pešec hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.