urednistvo@preteklih24.si

Zapeljal naravnost v prometne znake za zaporo ceste

Včeraj, 4. maja ob 12.49 uri, so policisti na območju Nove Gorice obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Fotografija je simbolična

Z ogledom kraja nezgode in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se voznica osebnega avtomobila pri premiku vozila na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov ni prepričala, da lahko to varno stori in je posledično z vozilom trčila v drugo parkirano osebno vozilo. Po nesreči je voznica s kraja pobegnila in drugemu udeležencu oz. oškodovancu ni nudila ustreznih podatkov ali o tem obvestila Policijo. Zoper povzročiteljico nezgode bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitev prometne zakonodaje.

V prometni nesreči na hitri cesti voznik na začetku delovne zapore podrl markerje

Danes, 5. maja ob 10.09 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med naseljema Vogrsko in Selo, na začetku delovne zapore v smeri Ajdovščine, in v kateri je bil udeležen 69-letni voznik osebnega avtomobila. Slednji je vozil po omenjeni hitri cesti iz Vogrskega proti Selu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je na začetku delovne zapore, kjer je prehitevalni pas označen z markerji, da je zaprt zaradi del na cesti, navedeni voznik po prehitevalnem pasu zapeljal naravnost v markerje in jih poškodoval. Povzročitelju nezgode je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Včeraj, 4. maja ob 21.44 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na regionalni cesti Manče – Vipava z osebnim vozilom znamke VW povozila divjad (srna). Slednja je vozila iz smeri naselja Vipava proti kraju Podnanos in med vožnjo na omenjeni relaciji ji je z njene leve strani na vozišče skočila omenjena divjad. Pri tem jo je voznica zadela s prednjim levim delom svojega vozila, po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Včeraj, 4. maja v popoldanskih urah, so policisti v Novi Gorici 39–letnemu moškemu v postopku zasegli neznano belo prašnato snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zaseženo snov poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.