urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti opažajo porast drznih tatvin iz stanovanjskih hiš

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 3 drzne tatvine (v enem primeru je šlo za poskus), 7 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 4. 5. 2021, od 6. ure in 5. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili odtujil industrijski bakreni kabel. Podjetje je oškodovano za okoli 5.500 evrov.

Drzne tatvine

Policisti so bili včeraj obveščeni treh drznih tatvinah, kjer so bili oškodovanci starejše osebe, v enem primeru je ostalo pri poskusu. V vseh primerih je eden od do sedaj neznanih osumljencev na domu zamotili oškodovance s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem tako na območju Bežigrada kot Šiške odtujil nekaj sto evrov gotovine.

Za Bežigradom sta se storilca odpeljala z daljšimi sivim avtom, opis enega izmed storilcev pa je moški, star okoli 40 let, visok okoli 165 cm, temnih las, oblečen temno jopico na zadrgo. Iz Šiške sta se storilca odpeljala z vozilom bele barve, opis enega izmed storilcev pa je moški, star okoli 30 let, oblečen v kavbojke in modro majico. Na območju Most, kjer je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu, pa so se neznanci odpeljali s temno modrim vozilom. Policisti glede okoliščin vseh kaznivih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 22. ure se je na v križišču Kavadarske in Celovške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica ni upoštevala znaka rdeče luči in je v križišču odvzela prednost vozniku kombija. Pri tem se je lažje telesno poškodoval eden izmed potnikov v osebnem vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na cesti od Loga proti Vrhniki v Drenovem Griču zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je v Mednem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Topniški ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik na parkirišču zaradi nepravilnega premika trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.