urednistvo@preteklih24.si

Izsilil prednost motoristu, slednji hudo poškodovan

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 303 klice občanov. 74 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Fotografija je ssimbolična

23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj, nekaj pred 15. uro, so policisti izven naselja Slovenj Gradec obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval motorist.

57-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Dravogradu, je v križišču glavne in Celjske ceste, pri zavijanju v levo proti Slovenj Gradcu, zaprl pot 20-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal nasproti. Vozili sta trčili, pri čemer se je 20-letni motorist hudo poškodoval.

Poleg omenjene, so policisti včeraj obravnavali še štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 16 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na območju naše policijske uprave so policisti včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga bomo kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so včeraj v Brezovcu ustavili kombinirano vozilo, ki ga je vozil 29-letni voznik. V vozilu je bilo pet tujcev, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Dva tujca sta bila z Irana, dva z Iraka in eden iz Sirije. Eden je zaprosil za mednarodno zaščito, ostale bomo po opravljenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom. Voznika, ki je prevažal tujce, bomo kazensko ovadili. Na vozilo, ki je prevažalo tujce,  je policiste opozorila občanka, ki se ji za klic zahvaljujejo.