urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti v letošnjem letu obravnavali že 382 prometnih nesreč

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.

Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja. Nasilje prijavite takoj, ko do njega pride.

Opozorilo, postopno višanje števila prometnih nesreč:

Število obravnavanih prometnih nesreč se ob sproščanju ukrepov postopoma zvišuje. Zato policisti pozivajo k odgovorni udeležbi v prometu, defenzivni vožnji in upoštevanju prometnih pravil.

Letos so gorenjski policisti obravnavali 382 (444) prometnih nesreč. Štiri (3) osebe so umrle, 12 (26) je bilo huje, še 92 (109) pa lažje poškodovanih udeležencev. Najbolj pogost vzrok prometnih nesreč sta nepravilna stran ali smer vožnje (68) in neprilagojena hitrost (62). Ugotovljenih je bilo še 9.278 (6.242) kršitev prometnih pravil, največ zaradi prehitre vožnje (3.372, kar je 36% vseh kršitev). Policisti so zasegli še 65 vozil, obravnavali 248 voznikov pod vplivom alkohola, pri še 44 voznikih pa je bil pozitiven hitro test na prepovedane droge ali pa so preizkus odklonili. Podatki v () so za leto 2020.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj obravnavali nesrečo pri delu z žago in po podatkih policije lažje poškodbe pri moškem. Tuja krivda je
izključena.

Gasilci so včeraj na avtocesti pogasili požar na vozilu. Tuja krivda je izključena, okoliščine kažejo na tehnično okvaro na vozilu.

Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Velesovo – Šenčur.

Prometna nesreča

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V Kranju se je poškodovala kolesarka. Okoliščine kažejo, da je voznik pri vožnji na krožišču vozil prehitro, kolesarka pa po napačni strani kolesarske steze. Kolesarka se je po podatkih policije v nesreči lažje poškodovala. Proti obema poteka postopek.