urednistvo@preteklih24.si

Dvakrat v enem dnevu sta si soseda skočila v lase

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Fotografija je simbolična

Dopoldan sta se v Boninih sprla soseda zaradi košnje trave. 69-letniku je z nahrbtno motorno kosilnic grozil 70-letnik, kateremu so policisti izdali plačilni nalog. Popoldan sta se ponovno sprla. Policisti so v razgovorih ugotovili, da 70-letni domačin leto mlajšega soseda s provokacijami in psihičnimi pritiski spravlja v podrejen položaj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu ugotovitve suma obstoja kaznivega dejanja.

Popoldan nas je poklical Koprčan in povedal, da ga je na Titovem trgu udaril moški, ki je imel pri sebi dva psa. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 35-letni državljan Češke udaril Koprčana v obraz, zato so mu izdali plačilni nalog.

Iz SB Izola so nas obvestili, da imajo na zdravljenju moškega o okolice Portoroža, ki naj bi ga pretepli v Luciji. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da naj bi 45-letnik videl spor dveh oseb, zato naj bi ga pretepli. Zbiranje informacij o dogajanju se nadaljuje. Ugotovljeno je bilo, da gre za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe (po 122/1 KZ-1). Vlomi in poskusi vlomov v Ilirski Bistrici

Nekdo je ponoči poskusil vlomiti v lokal na Bazoviški, kar mu ni uspelo. Prav tako je nekdo poskušal vlomiti v poslovne prostore na Vojkovem drevoredu, kjer mu prav tako ni uspelo, saj ima podjetje nameščen alarmni sistem. V isti noči pa je nekdo vlomil v prodajalno na Bazoviški, iz katere je ukradel menjalni denar in prenosni računalnik. Za enkrat kaže, da bi v vseh treh primerih lahko šlo za istega storilca. Vse, ki bi o tem karkoli vedeli, prosijo, da o tem čim prej obvestijo policijo na 113 ali na Policijsko postajo Ilirska Bistrica.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali državljana Alžirije pri Podgradu.