urednistvo@preteklih24.si

Za volanom vinjen in pod vlivom drog

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali smrt starejšega moškega po padcu preko višjega podpornega zidu z zasebne površine. Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo. Odrejena je bila obdukcija.

Divjad je bila minuli dan povožena v Žireh.

Promet

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika, ki je trčil v ograjo ob cesti. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal
rezultat 1,28 mg/l alkohola (kar je okoli 2,7 promila), pozitiven pa je bil tudi hitri test na prepovedane droge. Zaradi nestrinjanja z rezultati mu je bil za oboje odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Domov so ga odpeljali svojci. Zaradi prekrškov proti njemu poteka prekrškovni postopek.

V letošnjem letu so alkoholizirani vozniki na Gorenjskem povzročili 24 prometnih nesreč. Povprečna stopnja alkohola pri njih je 1,23 promila. V dveh nesrečah so se udeleženci huje poškodovali, v devetih so nastale lažje poškodbe, v preostalih trinajstih nesrečah pa je nastala materialna škoda. Alkoholizirani vozniki so nesreče v polovici primerov povzročili ob neprilagojeni hitrosti vožnje.

Gorenjski policisti so letos ugotovili 248 voženj pod vplivom alkohola, v 44 primerih pa so bili udeleženci pozitivni na hitrem testu za prepovedane droge ali pa so preizkus odklonili.