urednistvo@preteklih24.si

Ukradli za 15 tisočakov električnih vodnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 208 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli tatova

Policiste PP Krško so popoldne poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanca odtujila več kosov oblačil in obutve in pobegnili. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa v Drnovem pobegla tatova izsledili in prijeli. Mladoletnikoma so zasegli ukradene predmete in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Ovadili ju bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvine

Z dvorišča gospodarskega objekta v Artičah na območju Brežic je nekdo odtujil šest akumulatorskih baterij in lastnika oškodoval za 500 evrov.

V Leskovcu pri Krškem je med 27. 4. in 3. 5. neznanec na parkirnem prostoru poslovnega objekta z osebnega avtomobila odmontiral in odtujil štiri platišča s pnevmatikami in prednje žaromete. S parkirnega prostora je odtujil še 12 platišč s pnevmatikami za različna vozila in vlomil v avtomobil ter odtujil volanski obroč z varnostno blazino. Po prvih ocenah je povzročil za okoli 13.500 evrov premoženjske škode.

Na območju Sevnega je med 30. 4. in 3. 5. nekdo iz nedograjenega poslovnega objekta odtujil večjo količino električnih vodnikov. Izvajalec del ocenjuje, da je škode za 15.000 evrov.

Iz nedograjenega stanovanjskega objekta v Veliki Bušni vasi je med 30. 4. in 3. 5. neznanec odtujil električno žago, električne vodnike in samokolnico. Škode je za okoli 800 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

Na parkirnem prostoru na Seidlovi cesti v Novem mestu je med 1. 5. in 3. 5. nekdo z ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil znamke BMW. Lastnik ocenjuje, da je škode za okoli 800 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobrave ob Krki izsledili in prijeli dvanajst državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi 38-letnega voznika tovornega vozila iz Nemčije, ki je tujce s tovornim vozilom nameravala prepeljati v notranjost države. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Bangladeša pa še potekajo.