urednistvo@preteklih24.si

Policisti zasegli več kosov orožja in streliva

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 307 klicev, od tega 97 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega primera nedovoljenega prehoda državne meje.

FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 21 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije,
– 13 povoženj živali,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 požar

Izpostavljamo:

Še pravočasno ustavili voznika, ki je peljal v nasprotno smer

Včeraj, okrog 14.35 so policisti bili obveščeni o vožnji v napačno smer, na avtocestnem odseku A4, proti Ptuju. Policisti PP Rače so pri izvozu za Hajdino k sreči še pravočasno uspeli zaustaviti vozilo in preprečiti trčenje. 75-letnemu vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, podan bo tudi obdolžilni predlog. Moški ni vozil pod vplivom alkohola.

Zasegli več kosov orožja in streliva

Policisti PP Ormož so včeraj na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdane s strani Okrožnega sodišča Ptuj, opravili hišno preiskavo na domu 52-letnega osumljenca z območja občine Ormož. Pri preiskavi stanovanjske hiše je bilo zaseženih več kosov orožja in streliva, za katere osumljeni ni posedoval orožne listine: dolgocevno orožje kal. 5,6 mm z daljnogledom, pištolo, kal. 7,65 mm, večje število nabojev (916 nabojev kalibra 5,6 mm, 283 nabojev kal. 7,65 mm,15 kosov malokalibrskih nabojev), zračno puško z nameščenim daljnogledom in tri nabojnike za avtomatsko puško z 92 kosi nabojev cal. 7,62). Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT po 307. členu Kazenskega zakonika.

Požar

Policisti PP Slovenska Bistrica so bili obveščeni o požaru ob stanovanjski hiši. Po nestrokovni oceni je nastalo več tisoč evrov škode.