urednistvo@preteklih24.si

Na parkirišču zagorelo 7 vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

FOTO: PGD Bizovik

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 6 vlomov in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil hladilnik. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili odpadne kovine. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

V Mostah neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1.800 evrov materialne škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili mlinček za kavo, manjši hladilnik s pijačo, mize za teraso in različne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v trgovino ter odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 6.000 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 12. ure v Notranjih Goricah. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih de. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili denar in tako lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis enega storilca: moški star okoli 30 let, visok okoli 160 cm, močnejše postave, oblečen v sivo trenerko, nosil je očala z dioptrijo.

Požar vozil na območju Most

Danes ponoči so policisti bili obveščeni, da je na enem izmed parkirišč na območju Most zagorelo vozilo znamke Audi A4. Požar se je razširil še na sosednja vozila in je bilo v dogodku poškodovanih skupno sedem vozil. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požare pogasili, policisti pa so zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Vzrok požara še ni znan in policisti opravljajo ogled ter zbirajo obvestila. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na cesti med Litijo in Ribčami pri Zgornjem Logu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem so se povzročitelj, udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek. Cesta je bila zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče zaprta do 18.30.

Včeraj, okoli 8. ure se je na bencinskem servisu v Mostah pri Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik kombija zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro se je v Marinči vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčila v ograjo vozilo pa se je nato prevrnilo na bok. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.