urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjenega voznika pridržali

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 305 klicev občanov. 72 je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Na območju Letuša je v popoldanskih urah voznik osebnega vozila, ki je imel nekaj več kot promil alkohola v krvi, vozil pa je brez vozniškega dovoljenja, zapeljal z vozišča in trčil v škarpo. Vozniku so policisti vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V večernih urah so policisti na avtocesti med Dramljami in Celjem obravnavali voznika, ki je imel 1.8 promila alkohola v krvi. Voznika so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog. Na nesigurno vožnjo voznika je policiste opozoril občan, ki se mu za klic zahvaljujejo.

Kriminaliteta

Na območju naše policijske uprave so policisti včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenemu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja in ga bodo kazensko ovadili.

Včeraj, okoli 12.30 ure, so policisti bili obveščeni o požaru v Zabukovici, na območju Policijske postaje Žalec. Ogenj je hišo močno poškodoval. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes. Podatke o vzroku požara in povzročeni škodo bodo posredovali po zbranih obvestilih in zaključenem ogledu.

Izpred podjetja v Velenju je neznani storilec ukradel več električnih vodnikov vrednih dobrih 1.000 evrov.

Na območju Slovenskih Konjic je neznani storilec s kombiniranega vozila ukradel obe registrski tablici.

Ilegalne migracije

V Trličnem so policisti včeraj popoldne izsledili šest oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo. Dva sta bila iz Iraka, dva iz Sirije, eden iz Tunizije in eden iz Irana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.