urednistvo@preteklih24.si

Kruto: Ukradli 6 labodjih mladičkov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 192 klicev.

Foto: Jernej Soban

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi telesnim poškodbami in 1 s hudimi telesnim poškodbami. Zasegli so eno vozilo.

S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 3 poškodovanja tuje stvari, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali v 3 primerih.

V Sežani je ob 6.27 prišlo do prometne nesreče med 58-letnim voznikom avtobusa, ki je bil v času nesreče prazen in 32-letnim voznikom osebnega avtomobila, v katerem je bila še 27-letna sopotnica. Voznik in sopotnica v vozilu sta se pri nesreči lažje telesno poškodovala. Povzročitelju, vozniku avtobusa, so policisti izdali plačilni nalog (37/5-2 ZPrCP-1).

Malo pred 7. uro zjutraj so bili koprski policisti obveščeni, da je neznani storilec, iz gnezda nezakonito odvzel 6 labodjih mladičev in še neizleženo jajce. Policisti in kriminalisti so na kraju opravili ogled, sledi nadaljnja preiskava. Storilca bodo policisti kazensko ovadili.

Pri štetju gotovine je blagajničarka na eni od koprskih bank odkrila ponaredek za 20 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila, sledi kazenska ovadba.

Ob 14.10 je na cesti Kozina – Divača prišlo do prometne nesreče, pri kateri je bil huje poškodovan 29-letni motorist iz okolice Kopra. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je voznik motornega kolesa nepravilno prehiteval osebni avtomobil, ki je v času trka pravilno zavijal levo. Motorist je trčil v zadnji levi bok osebnega vozila in padel po tleh ter utrpel poškodbo glave in roke. Odpeljan je bil na zdravljenje v SB Izola. Policisti so motoristu izdali plačilni nalog (52/1-2 ZPrCP-1).

V Kopru je bilo zaradi nedovoljene predelave, starejšemu mladoletniku zaseženo kolo z motorjem, znamke Piaggio ZIP 25. Na izrednem tehničnem pregledu je bilo namreč ugotovljeno, da kolo z motorjem, namesto tovarniške hitrosti 25 km/h, dosega kar 60 km/h. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 22.27 so policisti posredovali na cesti pred Ankaranom, kjer sta po vozišču hodila dva večja psa. Policisti so na kraju ugotovili kršitev Zakona o zaščiti živali. Med postopkom sta se lastnika psov pričela žaljivo vesti do policistov, zato bo zoper njiju uveden hitri postopek z odločbo, zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali (46a. čl ZZŽiv) in kršitve javnega reda in miru (7/2 ZJRM-1).

Ilegalne migracije

Včeraj dopoldan so policisti prejeli klic občana iz Gornjih ležeč, da sta do njegove hiše prišla dva ilegalna prebežnika, ki potrebujeta zdravniško pomoč. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 2 državljana Pakistana, ki sta nezakonito vstopila na območje Slovenije. Eden od njiju je imel odprt zlom roke, drugi pa se je slabo počutil, zato sta bila oba odpeljana na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Po zdravniški oskrbi so postopek prevzeli policisti PP Kozina. Moška sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila nameščena v azilni dom v Ljubljani.

Koprski policisti so popoldan pri Sočergi prijeli skupino ilegalnih prebežnikov, in sicer 6 državljanov Bangladeša, 1 državljana Pakistana in 1 državljana Afganistana. Tujci bodo predvidoma danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.