urednistvo@preteklih24.si

Z dobrimi štirimi promili alkohola v krvi sedla za volan

Včeraj, 2. maja ob 10.59 uri, so policisti bili obveščeni o pogrešani 34–letni ženski, državljanki Nizozemske, v enem od naselij v Občini Tolmin. Ker omenjena oseba kljub vsem izvedenim aktivnostim ni bila najdena, se je ob 14.12 uri pod vodstvom PP Tolmin začela iskalna akcija za pogrešano osebo na območju naselja Stopnik in okolice.

Fotografija je simbolična

Tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica so se pri iskanju pogrešane pridružili tudi gorski reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Dolenja Trebuša (skupno 25 ljudi). Iskalna akcija je bila že po dobri uri iskanja oz. ob 15.15 uri prekinjena, ker so pogrešano osebo našli živo in zdravo v Dolenji Trebuši (Občina Tolmin).

Neznani vandal se je v Renčah znesel nad staro kapelico

Včeraj, 2. maja ob 9.21 uri, so policisti bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari v naselju Renče, kjer se je neznani storilec na stari kapelici ob pokopališču znesel nad vhodnimi vrati (razbito oz. poškodovano polnilo vhodnih vrat), prav tako se je znesel v notranjosti kapelice. Zaradi omenjenega primera vandalizma je bila povzročena materialna škoda na škodo lokalni skupnosti. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku obravnavanega primera pojavne oblike vandalizma na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Goriškem udeleženo osebno vozilo

V soboto, 1. maja ob 9.49 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju Nove Gorice (solkanska obvoznica), kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v drog javne razsvetljave na otoku v semaforiziranem križišču. Na kraju prometne nezgode je bilo najdeno poškodovano vozilo znamke Renault. Prometni policisti so v nadaljevanju izsledili 39-letnega povzročitelja prometne nesreče in mu zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V Šempetru pri Gorici se je med vikendom pri padcu lažje poškodoval 31-letni kolesar

V soboto, 1. maja ob 10.16 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Šempetru pri Gorici, kjer se je pri padcu z električnim kolesom poškodoval 31–letni kolesar. Slednji je vozil po kolesarski stezi iz smeri Šempetra pri Gorici proti Podmarku. Pri prečkanju glavne ceste (Cesta prekomorskih brigad) je izgubil oblast nad električnim kolesom in padel ter se predvidoma lažje poškodoval (sum zloma gležnja). Kasneje so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V prometni nezgodi II. kategorije v Novi Gorici se je lažje poškodoval 64-letni kolesar

Včeraj, 2. maja ob 17.16 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nezgodi II. kategorije v Novi Gorici (Kidričeva ulica) in v kateri je bil predvidoma lažje poškodovan 64-letni kolesar. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je
slednji vozil po pločniku ob Kidričevi ulici iz središča mesta proti Vojkovi cesti. Neposredno pred zgradbo sodišča je zapeljal s pločnika na dovozno pot za parkirišče ob omenjenem objektu, pri tem pa trčil v kovinski stebriček, ki preprečuje vožnjo po travniku ob zgradbi. Po trčenju je kolesar izgubil ravnotežje in padel s kolesom na vozišče dovozne poti, kjer je tudi obležal. Pri padcu se je kolesar lažje poškodoval (poškodba glave). Kasneje so mu na kraju reševalci PHE ZD Nova Gorica nudili prvo pomoč in ga
odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Povzročitelju nezgode je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev
prometne nezgode zoper 64-letnika podali ustrezen ukrep.

Vožnja pod vplivom alkohola

V soboto, 1. maja okoli 2. ure v nočnem času, so policisti na območju Ajdovščine ustavili 45–letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat
odrejenega preizkusa je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola ( 2,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Slednja se ni strinjala z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti, zato ji je bil odrejen strokovni pregled na alkohol v zdravstveni ustanovi. Policisti PP Ajdovščina so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo (po 113.a členu Zakona o prekrških). Ajdovski policisti bodo zoper voznico glede na rezultat toksikološke preiskave, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, podali ustrezen ukrep na pristojno okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 1. maja ob 1.48 uri v nočnem času, na območju naselja Kozarno v Goriških Brdih (v Štalonih) ustavili 20–letnega voznika začetnika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da se je vozil z vozilom, ki je odjavljeno iz prometa. Prav tako so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel voznik začetnik v organizmu 0,34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Omenjeni voznik ni hotel podpisati zapisnika o opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, zato je bil tudi njemu odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku začetniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper voznika bo po zaključku postopka podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 1. maja okoli 5. ure v zgodnjih jutranjih urah, v Solkanu ustavili 42–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultata odrejenega preizkusa pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi navedeni voznik se ni strinjal z rezultatom odrejenega preizkusa alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Voznik je nato v zdravstveni ustanovi prav tako odločno odklonil odrejen strokovni pregled. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog na Idrijskem

Policisti PP Idrija so v soboto, 1. maja ob 19.25 uri, v naselju Idrija ustavili 19–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test oz. je bil z voznikom opravljen postopek za prepoznave vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis in amfetamin). Vozniku je bil v nadaljevanju postopka odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.