urednistvo@preteklih24.si

V enem dnevu kar trije poškodovani kolesarji

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 161 klicev, od tega 47 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali štiri primere nedovoljenega prehoda državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 6 kaznivih dejanj,
– 2 prometni nesreči I. kategorije,
– 6 povoženj živali,
– 4 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 1 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 požar

Izpostavljamo:

V enem dnevu trije poškodovani kolesarji

Pretekli vikend (v soboto) so policisti obravnali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Lahke telesne poškodbe sta pri padcu utrpela 65-letnik v Pekrah in 46-letnica v Dogošah. 38-letni kolesar, ki je padel (in se lažje telesno poškodoval) na območju PP Maribor II, pa je vozil pod vplivom alkohola (0,92 mg/l).

Kolesarji sodijo med ranljive udeležence v cestnem prometu. Predvsem so slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje: hitrejši so, slabše so opazni. Zato kolesarje pozivajo, da vozijo previdno in skrbijo za lastno varnost, voznike motornih vozil pa, da so pozorni na kolesarje in da v cestnem prometu naredijo vse, kar je v njihovi moči, da s svojo vožnjo ne ogrožajo kolesarjev.

Odtujil bakrene cevi

Neznani storilec je na šoli na območju PP Ptuj odtujil bakrene cevi in lastnike s tem dejanjem, po nestrokovni oceni, oškodoval za več tisoč
evrov.