urednistvo@preteklih24.si

Skozi naselje s kar 109 km/h

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 464 klicev.

Fotografija je simbolična

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami, 1 s težjimi poškodbami in 1 s smrtnim izidom. Zasegli so 3 vozila.

S področja kriminalitete so obravnavali 10 tatvin, 8 poškodovanj tuje stvari, 3 vlome in 1 primer nasilja v družini.

Zaradi kršitev javnega reda je bilo 15 intervencij, od tega 11 v zasebnih prostorih in 4 na javnem kraju.

30. 4.2021

V zadnjih treh dneh je neznani storilec vlomil v 2 kleti v različnih stanovanjskih blokih v Izoli. Iz ene kleti je ukradel moško gorsko kolo Giant, sive barve, vredno 800 evrov, iz druge pa moško kolo Kilimanjaro, vredno 630 evrov. Po končani preiskavi bodo policisti storilca kazensko ovadili.

Neznani storilec je preko noči, na avtobusni postaji v Kopru vlomil v avtomat z napitki in iz njega ukradel denar. Škode je za 600 evrov. Prav tako preko noči je neznanec vlomil tudi v poslovni objekt v Kopru in iz njega ukradel 400 evrov. Zoper oba storilca sledi kazenska ovadba.

Na mejni prehod Dragonja se je ob 8. uri prilepljal 36-letnik, ki je vozil kombinirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika sledi obdolžilni predolg.

Ob 10.32 je pri sodišču v Kopru prišlo do trčenja med 62-letno voznico osebnega avtomobila in 72-letno kolesarko, ki je ob trčenju padla na tla a se pri tem ni telesno poškodovala. Voznici osebnega avtomobila, ki je nesrečo povzročila so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 19.18 je na koprski tržnici prišlo do požara v javnem WC. Policisti so z ogledom ugotovili, da je zagorelo plastično stojalo za papirnate brisačke. Požar so pogasili koprski gasilci, škode je za 100 evrov. Policisti o storilcu, ki je požar povzročil še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V Sv. Antonu so koprski policisti ob 21.48 ustavili 36-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal rezultat 1,21 mg/l. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predolg.

1. 5.2021

Ob 0.41 so izolski policisti posredovali zaradi glasne glasbe v stanovanju v Izoli. Lastniku stanovanja, ki je upošteval ukaze policistov in s predvajanjem glasbe takoj prenehal, je bil izdan plačilni nalog.

Piranski policisti so v Portorožu, ob 0.42 ustavili voznico začetnico, ki ji je alkotest pokazal 0,34 mg/l. 21-letnici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predolg.

Kot so policisti vas že obvestili je ob 4.13, na cesti Koper Dragonja, približno 500 metrov pred naseljem Dragonja, prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 72-letni državljan Nemčije. Kljub oživljanju moškemu na kraju ni bilo več pomoči. Policisti so ugotovili, da je moški iz neznanega razloga, v blagem desnem ovinku zapeljal levo, v obcestni jarek in tam obstal. Po oceni zdravnika je moški umrl zaradi zastoja srca. Odrejena je bila sanitarna obdukcija. V vozilu je bila še 70-letna državljanka Nemčije, ki pa ni bila poškodovana.

Na mejni prehod Dragonja sta ob 13.45, z namenom vstopa v državo, prišla 41-letni moški in 42-letna ženska, oba državljana Slovenije, ki sta policistom predložila ponarejeni zdravniški potrdili o prebolelosti bolezni Covid-19. Ob 18.43 sta na isti mejni prehod pripotovala 41–letna ženska in otrok. Ženska je policistom na vpogled izročila ponarejen negativen PCR test. Vse navedene listine so bile zasežene, zoper vse sledi kazenska ovadba.

Na cerkvi v Povirju je storilec razbil stekla na 5. oknih. Škode je za 1000 evrov, oškodovana je Škofija Sežana. Zoper storilca bodo sežanski policisti podali kazensko ovadbo.

Ob 16.36 je na cesti proti mejnemu prehodu Gorjansko padel 47-letni motorist, drž. Italije. Moški se je pri padcu lažje telesno poškodoval in bil s strani reševalcev prepeljan na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Ker je tam odklonil strokovni pregled zoper njega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

V Drskovčah so postojnski policisti ob 17.06 ustavili 43-letnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 1.10 mg/l. Poleg tega so policisti ugotovili, da je moški vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja, zato so mu osebni avtomobil zasegli in ga pridržali. Sledi obdolžilni predlog

Ob 21.05 so izolski policisti zaustavili 50-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,79 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, v nadaljevanju bo zoper njega podan obdolžilni predolg.

2. 5.2021

Ob 8.17 so se v stanovanjskem bloku na Markovcu sprli 3 moški. Eden od njih, 40-letni državljan Slovenije, je ob prepiru brcnil v vrata in jih poškodoval, pri tem pa je nastalo za 500 evrov materialne škode. Sledi kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

Z namenom vstopa v Slovenijo je na mejni prehod Dragonja prišla 59-letna državljanka Slovenije, ki je policistom predložila ponarejen negativni PCR test. Zoper osumljenko sledi kazenska ovadba.

Ob 10.30 se je v SB Izola zglasila mladoletna kolesarka, ki je na kolesarski stezi pri Serminu trčila v prometni znak in se pri tem hudo telesno poškodovala (udarec v glavo in zlom rame). Po končnih ugotovitvah glede vzroka nesreče bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Med 8.30 in 12. uro je bilo v Piranu ukradeno moško gorsko kolo KTM, oranžne barve, vredno 800 evrov. Zoper storilca tatvine bo podana kazenska ovadba.

Koprski prometni policisti so ob 16.09 ustavili 45-letnika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepoznavanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Ker je voznik odklonil odrejen strokovni pregled mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predolg sodniku za prekrške.

Zaradi vožnje s hitrostjo kar 109 km/h skozi naselje, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, so policisti v Šembijah začasno odvzeli vozniško dovoljenje 48-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Sledi obdolžilni predlog.

3. 5.2021

Ob polnoči so zaradi glasne glasbe v Piranu posredovali policisti in 63-letnemu domačinu, ki je glasbo predvajal, izdali plačilni nalog.

V Sečovljah je bil ob 3.34 ustavljen 48-letni moški, ki je vozil kolo z motorjem. Rezultat alkotesta je bil negativen, hitri test za prepoznavanje simptomov vožnje pod vplivom mamil pa pozitiven. Moškemu je bil zato odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so ugotovili še, da moški sploh nima vozniškega dovoljenja zato so mu moped zasegli. Zoper 48-letnika bo na sodišče za prekrške podan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V zadnjem vikendu so policisti na območju Policijske uprave Koper skupno obravnavali 14 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

V petek so ilirskobistriški policisti, v Šembijah obravnavali 4 državljane Afganistana, vsi so zaprosili za azil. Osebe so bile po postopku nastanjene v azilni dom v Ljubljani.

V soboto so v Podgorju, koprski policisti obravnavali 2 državljana Kosova, ki sta bila po postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti pri Račicah obravnavali 3 državljane Afganistana, v Dolenjem potoku 4 državljane Afganistana, pri Trpčanah pa 1 državljana Pakistana. Tujci bodo po postopku, predvidoma danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.