urednistvo@preteklih24.si

S slabima dvema promiloma alkohola v krvi sedel za volan

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 201 klic občanov. 45 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 21 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Na območju Laškega so policisti sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 1.7 promila alkohola v krvi. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Vozniku, ki je na območju Žalca vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so policisti zasegli osebno vozilo.

Kriminaliteta

Na območju naše policijske uprave so policisti včeraj obravnavali tri sume storitev kaznivih dejanj nasilje v družini. Tri osebe bodo kazensko ovadili, dvema so policisti izrekli ukrepa prepovedi približevanja.

Na območju Šoštanja so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več kosov zlatnine in nekaj gotovine.

V Pongracu so policisti obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec ni ničesar ukradel, škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.