urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti obravnavali 19 kršitev javnega reda in miru, dve osebi pridržani

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 124 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 37 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 32 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med 2. 5. 2021, od 6. ure in 3. 5. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Skupna škoda znaša okoli 5000 evrov.

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v klet, od koder so bila odtujena drva. Škoda znaša okoli 150 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo otujeno orodje in računalniška oprema. Skupna škoda znaša okoli 500 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bilo odtujeno orodje in radio. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena blagajna. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18. ure je v Domžalah prišlo do trčenja med dvema voznikoma osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji. V nesreči je bil drug voznik lažje poškodovan. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

V Mostah je okoli 11. ure zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla kolesarka in se lažje poškodovala. Izdan ji bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16. 30 je v Logatcu prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik skuterja, ki je s pločnika zapeljal na cesto po kateri je pravilno pripeljal vozni k osebnega vozila in trčil vanj. V nesreči je bil voznik skuterja lažje poškodovan in mu bo izdan plačilni nalog.