urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti opozarjajo na veliko nevarnost snežnih plazov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja vlom.

Fotografija je simbolična

Opozorilo

V  visokogorju  je  veliko novega snega. Obstaja tudi nevarnost proženja  snežnih  plazov.  Na  območju občine Tržič je nevarnost nad 1.500 metri  3. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. Na strmih pobočjih se pričakuje  spontano  plazenje.  Pričakuje  se,  da  se  bodo  temperature v naslednjih  dneh  tudi  v  visokogorju  dvignile  in  se bo zato sneg hitro preobražal  in topil, s tem pa bo tudi nevarnost proženja plazov precejšna. Tudi  za  območje  jezerjanskih  gora  je  bilo  v zadnjih dneh zaznati več snežnih  plazov  in  podorov kamenja. Plazilo se je tudi v gorah na območju Kranjske Gore z okolico. Pozivajo k veliki previdnosti.

Dogodki:

Kranjskogorski policisti so z gasilci ponoči obravnavali požar v kurilnici stanovanjskega objekta. Zagorela sta zalogovnika. Postopek še poteka.

Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Primskovo – Britof.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnaval vlom v poslovni objekt in tatvino prikolice. Odtujen je bil denar.