urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči umrl 22-letni pešec

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 379 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 85 nanašalo na kriminaliteto, 126 na javni red in mir, ter 110 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzni tatvini, 17 tatvin, 11 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo s smrtnim izidom. Desetim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 45 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 27 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 30. 4. 2021, od 6. ure in 2. 5. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Unca izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Medvodah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Genesis. Škoda znaša okoli 350 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v kolesarnico in dve kleti, od koder je bilo otujeno kolo znamke Genesis. Skupna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bile odtujene nogavice. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v trafiko, od koder je bila odtujena blagajna, tehtnica, ter več sadja in zelenjave. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v delavnico, od koder so bile odtujene nogavice. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bila odtujena hrana za živali. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Rop:

V petek, okoli 15. ure je pri vhodu v stanovanjski blok v Kočevju do oškodovanke pristopil neznan moški, ter ji s silo strgal torbico z ramena in s kraja zbežal. Oškodovanka, ki je med dejanjem padla se je lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v nadaljnjo oskrbo. Povzročil je za okoli 100 evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški oblečen v rdeče moder kombinezon, svetlejših las, na obrazu je imel zaščitno masko.

Drzni tatvini:

V soboto, okoli 11. ure je na pokopališču v Ljubljani oškodovanka med urejanjem groba odložila svojo torbico v bližini, ter opravljala dela. Nepozornost oškodovanke je izkoristil neznani storilec, ki se je pripeljal z modrim kolesom, pograbil torbico in se s kraja odpeljal. Povzročil je za okoli 500 evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 20-25 let, srednje postave, rjavih las, oblečen v modro bundo.

V petek, okoli 9. ure je oškodovanka na območju Viča priklepala svoje kolo na stojalo za kolesa, ko sta do nje pristopila dva neznana moška. Zamotila sta jo z zemljevidom in med tem iz torbice, ki je bila v košari kolesa, odtujila gotovino. Povzročila sta za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moška stara med 55 in 60 let, oba oblečena v siva oblačila.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, nekaj po 5. uri je v kraju Orehovica prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 22-letni pešec hodil po napačni strani ceste, ter nenadoma stopil pred vozilo 36-letnega voznika, ki se je peljal iz smeri Izlak proti Trojanam. Voznik je trčil v pešca, ki je zadobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Policisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko opravili ogled kraja nesreče, nadaljujejo pa še z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo po vseh znanih dejstvih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 17. ure je na parkirišču v Lukovici pri Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji zadel pešca in mu roko stisnil ob parkirano osebno vozilo. V nesreči je pešec zadobil hujše poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

V soboto, okoli 13. ure je v Ponovi vasi prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen mopedist. Ugotovljeno je bilo, da je vozil iz smeri Št. Jurija proti Grosupljem, ko je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v kapelico, ter padel po vozišču. Mopedist, ki je vozil neregistriran moped brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez čelade, se je v nesreči huje poškodoval in je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Zaradi suma, da je vozil močno pod vplivom alkohola mu je bil odrejen strokovni pregled. Po vseh znanih dejstvih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.