urednistvo@preteklih24.si

Mladoletni voznik kolesa z motorjem trčil v voznika osebnega vozila

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 343 klicev občanov. 74 je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj, nekaj čez 16 uro, je v Gaberkah pri Šoštanju, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel mladoletni motorist, ki se je pri padcu hudo poškodoval. Voznik je imel 1,3 promila alkohola v krvi. Vozil je brez vozniškega dovoljenja, pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti mu motorno kolo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Nekaj čez 17. uro so policisti hudo prometno nesrečo obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika osebnega vozila. V trčenju se je voznik kolesa z motorjem hudo poškodoval. Zaradi vožnje brez izpita so policisti mladoletniku zasegli kolo z motorjem.

Na območju Mute so policisti sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Voznik je imel 1,2 promila alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so policisti mu zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog.

Osebni vozili so policisti včeraj zasegli še voznikoma na območju Dravograda in Celja.

Kriminaliteta

Na območju celjske policijske uprave so policisti včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilcu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ga bomo kazensko ovadili.

V Zrečah je neznani storilec skozi zadnja vrata vlomil v prostore trgovine. Iz sefa je ukradel denar, odnesel je tudi večjo količino cigaret.

V Bukovžlaku so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je storilec lastnici povzročil za dobrih 500 evrov škode.