urednistvo@preteklih24.si

Od nedelje je pogrešana 36-letna Urška Saletinger iz Slovenj Gradca

Policija in gorski reševalci danes v gorah na območju Jezerskega nadaljujejo iskanje pogrešane 36-letne Urške Salentiger, ki je pogrešana od 25. aprila. Policisti so njeno vozilo našli na parkirišču za Češko kočo na Jezerskem.

Urška Saletinger

Že včeraj so letalska in gorska policijska enota ter jezerjanski gorski reševalci preverili večje območje jezerjanskih gora z vrhovi ter pobočja s pristopi vse do Okrešlja in Brane. Danes se iskalna akcija nadaljuje. Znova sodelujejo gorski reševalci GRS Jezersko, policijski helikopter in policijski droni ter gorska policijska enota.

Pregledali se bodo vrhovi, grebeni, postojanke, bivaki, klasične vpisne knjige na vrhovih na širšem območju Jezerskega z okolico in preverile možne smer hoje. Išče se peš in z zraka.

Jezerjanski gorski reševalci opozarjajo na veliko nevarnost proženja snežnih plazov in na skalne podore. Snega je še veliko, zadnje dni pa je prišlo do večjih otoplitev. Zato je tudi veliko plazov. Razmere so zelo
nevarne.

Točnega opisa oblačil pogrešane osebe sicer ni, je pa najverjetneje nosila oranžno bundo in sive pohodniške hlače ter uporabljala večji nahrbtnik temne barve. Kdor ima informacije o njej, naj podatke prosijo sporoči na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.