urednistvo@preteklih24.si

Voznica z dobrimi tremi promili alkohola v krvi povzročila prometno nesrečo

Včeraj, 29. aprila ob 20.47 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Vipave in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti PP Ajdovščina so na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 54–letna voznica osebnega avtomobila vozila po regionalni cesti (Goriška cesta) iz smeri pokopališča proti centru Vipave.

Fotografija je simbolična

Ko je pripeljala v bližino stanovanjskega bloka (Ulica Gradnikove brigade) je z vozilom zapeljala levo na nasprotni vozni pas, čez pločnik in nato čez brežino na travnato površino ob omenjenem bloku. V prometni nezgodi je bila voznica predvidoma lažje poškodovana in je bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V nadaljevanju postopka so ji policisti PP Ajdovščina odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola (1.63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so zoper povzročiteljico prometne nesreče podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili

Policisti PP Tolmin so včeraj, 29. aprila ob 11.19 uri, obravnavali prometno nesreči I. kategorije v Tolminu, kjer je 84-letni voznik osebnega avtomobila na parkirišču večje trgovine v Tolminu pri vzvratni vožnji trčil za njim stoječe osebno vozilo, ki ga je vozil 76–letni voznik. Tolminski policisti bodo povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Včeraj, 29. aprila ob 21.15 uri, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica v Novi Gorici 41–letni ženski v postopku zasegli zavitek alu folije z manjšo količino posušene zelene rastline, za katero je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zaseženo snov poslali na nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper 41-letnico uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V Desklah iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 29. aprila okoli 14. ure, v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči) ustavili 26–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Ajdovskem neznanec odtujil otroško kolo

Včeraj, 29. aprila nekaj po 20. uri, so policisti bili obveščeni o nedavni tatvini otroškega kolesa v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec izpred garaže odvzel otroško kolo neznane znamke, bele in zelene barve z modrimi napisi. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega
kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.