urednistvo@preteklih24.si

Vlomili v trgovino in odnesli več motornih žag in puhalnik

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah sprejeli 305 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

24 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 1 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Obravnavali so policisti eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 z materialno škodo.

Do prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami je prišlo v Paški vasi na relaciji Velenje – Šmartno ob Paki. V nesreči so bila udeležena tri osebna vozila. Prometno nesrečo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 88 letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču zaradi umikanja voznici osebnega avtomobila, ki je vozila pred njim in zavijala levo, zapeljal levo na nasprotni vozni pas ter čelno trčil v voznico osebnega avtomobila, ki se je pravilno pripeljala iz nasprotne strani. 88 letni voznik se je v nesreči huje telesno poškodoval.

V Velenju so imeli policisti v postopku voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Vozniku so zasegli policisti zasegli vozilo. Dvema voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli vozila tudi v Mozirju in Šentjurju.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih 24 urah krat ukrepali 6 krat na javnih krajih in 4 krat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V Šentjurju je bilo vlomljeno v več pisarn enega izmed tamkajšnjih poslovnih prostorov, odtujeno pa je bilo 800 evrov gotovine.

Danes okoli 4 ure zjutraj je bilo vlomljeno v trgovino v Zrečah. Storilci so odnesli več motornih žag in puhalnik znamke Husquarna, podjetje so oškodovali za okoli 12.000 evrov.

V Celju so policisti obravnavali dva poskusa vloma v osebna avtomobila. Opravili pa so tudi ogled vloma v dva aparata za prodajo pijač, iz katerih so storilci odtujili nekaj pijač in kovancev.

V Velenju je neznanec iz odklenjenega parkiranega osebnega avtomobila odtujil dve motorni žagi, skupaj vredni okoli 1.200 evrov.