urednistvo@preteklih24.si

S slabima dvema promiloma alkohola v krvi bežal pred policisti

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 305 klicev, od tega 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 17 prometnih nesreč I. kategorije,
– 9 povoženj živali,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 1 v zasebnih prostorih,

Izpostavljamo:

Prijeti tujci

Zgodaj zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili pet skritih državljanov Afganistana in Pakistana, ki so na tak način želeli nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Indikator alkohola pokazal kar 0,90 mg/l

Policista Policijske postaje Ptuj sta 28. aprila zvečer obravnavala voznika voznika tovornega vozila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju (64 km/h). Voznik na znak policista ni ustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo, ustavil pa je šele, ko sta ga policista ponovno pričela ustavljati. Vozniku je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 0,90 mg/l. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog.