urednistvo@preteklih24.si

Pod vplivom alkohola in z neregistriranim vozilom

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Prometnih nesreč ni bilo, so pa policisti zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 2 ponarejeni listini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali v 1 primeru.

Fotografija je simbolična

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti ob 11.15 obravnavali 43-letno državljanko Slovenije, ki je policistom pri prehodu državne meje predložila 2 ponarejena PCR testa za svoja otroka. Listini sta ji bili zaseženi, sledi kazenska ovadba.

Koprski policisti so v Ankaranu ob 17.23 ustavili 66-letnega moškega, ki je vozil osebno vozilo brez vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,58 mg/l. V postopku so policisti ugotovili tudi, da je vozilo neregistrirano in da je moški nanj namestil registrske tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Osebno vozilo Fiat Punto je bilo moškemu zaseženo, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 20.27 so zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali piranski policisti. Ugotovljeno je bilo da se je 30-letnik doma sprl s svojo mamo in očetom. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog (6/4 ZJRM-1)

Ilegalne migracije

Ilirskobistriški policisti so popoldan obravnavali 4 državljane Afganistana, ki so nezakonito vstopili na območje Slovenije. Še dva državljana Afganistana so obravnavali kozinski policisti. Postopki še potekajo.