urednistvo@preteklih24.si

Med postopkom poškodovan policist

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 6 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški neznani storilec vlomil v stanovanje in odtujil prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je neznani storilec odtujil štiri udarna pnevmatska kladiva neznanih znamk. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko treking kolo znamke Kilimanjaro, sivo-rjave barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 150 evrov škode.

Na Turjaku je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 700 evrov škode.

Drzna tatvina:

Včeraj, nekaj pred 13. uro so policisti bili obveščeni o tatvini denarja na Osterčevi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta dva neznana moška pristopila do oškodovanke pred stanovanjskim blokom in jo z zemljevidom v rokah spraševala po poti. Pri tem sta z zemljevidom prekrila njeno torbo, iz katere sta med pogovorom odtujila denar. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis enega neznanca: visok okoli 170 cm, srednje postave, oblečen v siva oblačila

Kaznivo dejanje zoper splošno varnost:

Včeraj, okoli 9.30 so policisti bili obveščeni o dogodku, v katerem je na območju Viča prišlo do poškodovanja plinske napeljave. Po do sedaj zbranih obvestilih je do poškodbe prišlo pri izvajanju nujnih vzdrževalnih del na vodovodu, kjer je bila pri izkopu z delovnim strojem poškodovana tudi plinska napeljava. Na kraju so posredovali gasilci, ki so poskrbeli za požarno varnost, v dogodku ni bil nihče poškodovan, na kraju pa je bil prisoten tudi gradbeni inšpektor. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeni pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja:

Včeraj, nekaj po 20. uri sta policista na Dunajski cesti v Ljubljani ustavila osebno vozilo, ter pričela izvajati postopek z voznico. Med postopkom sta iz vozila izstopila potnika. Policista sta z njima želela opraviti postopek, vendar nista upoštevala ukazov policistov, ter se postopku fizično uprla. Prvi je policista udaril, drugi pa je drugega policista brcnil. Policista sta oba obvladala, zoper 52 in 53-letna osumljenca pa bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. V postopku je bil en policist lažje poškodovan. Med obvladovanjem obeh osumljenih sta do policistov pristopila še dva druga občana, ki sta na policista vpila in ju žalila. Eden izmed njiju, ki je bil pod vplivom alkohola, se kljub opozorilom ni umiril, zato je bil pridržan do iztreznitve. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 23. ure se je na cesti od Horjula proti Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti zoper njega vodijo prekškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je v križišču Zaloške in Kajuhove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka zaradi nepravilne strani vožnje trčila v vozilo. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti zoper njo vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10. uri se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen mopedist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti trčil v parkirano vozilo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade, prav tako je vozil neregistriran moped. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.