urednistvo@preteklih24.si

Ali je najdeno truplo pogrešani 36-letni Zoran Flander?

Poročali smo, da so bili policisti OKC PU Nova Gorica v sredo, 28. aprila ob 13.11 uri, obveščeni, da svojci na območju naselja Zakojca v Občini Cerkno pogrešajo 36-letnega moškega. Pogrešani se je prejšnjega dne oz. v torek, 27. aprila okoli 15. ure, od doma odpeljal z njegovim osebnim avtomobilom v smeri vasi Bukovski Vrh, kasneje pa se je za njim izgubila vsaka sled. Kljub vsem izvedenim aktivnostim Policije pogrešani 36-letnik v sredo ni bil najden.

Fotografija je simbolična

Včeraj, 29. aprila zgodaj popoldne, je na zahtevnem in hribovitem terenu na območju Zakojce in Bukovskega Vrha, Šentviške planote in Baške grape na Tolminskem (Občina Cerkno in Tolmin) pod vodstvom PP Idrija stekla obsežna iskalna akcija, policistom iz PP Idrija in PP Tolmin pa se je pri iskanju pogrešanega pridružilo tudi večje število gasilcev iz različnih gasilskih društev (PGD Cerkno, PGD Bukovo-Zakojca, PGD Šentviška Gora, PGD Kneža, PGD Ponikve-Planota in PGD Most na Soči) s tega območja oz. skupno približno 80 ljudi.

V okviru iskalne akcije je bilo v popoldanskih urah na lokalni cesti med naseljema Klavže in Logaršče, izven naselja Logaršče (Občina Tolmin), najdeno tudi zaklenjeno osebno vozilo pogrešane osebe. V nadaljevanju iskalne akcije oz. ob 17.20 uri pa je bilo v gozdu, približno 100 metrov stran od najdbe omenjenega avtomobila, najdeno neprepoznavno moško truplo. O najdbi trupla so policisti in kriminalisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Glede na okoliščine najdbe trupla Policija ne izključuje možnosti, da gre v tem primeru za pogrešano osebo.

S strani preiskovalnega sodnika je bila odrejena tudi sodna obdukcija z namenom ugotovitve natančnega vzroka smrti pokojnega in bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, prav tako bo v okviru sodne obdukcije ugotovljena in dokončno potrjena njegova identiteta. Obsežna iskalna akcija je bila včeraj ob 17.30 uri zaključena.