urednistvo@preteklih24.si

Policisti na mejnem prehodu Jelšane odkrili ponarejen PCR test

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 167 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 2 vloma, ponarejanje listin in kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Fotografija je simbolična

Neznani storilec je na gradbišču v Dekanih tekom noči pristopil do delovnega stroja – kopača znamke Volvo in iz rezervoarja izčrpal 200 l dizelskega goriva. Podjetje iz Nove Norice je oškodovano za 350 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V zadnjih dveh dneh je neznanec vlomil v hišo v Fiesi in iz notranjosti ukradel več kosov baterijskega orodja. Škode je za 3000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, zoper njega bodo po končani preiskavi podali kazensko ovadbo.

Ob 13.51 je na avtocesti A1 Ljubljana – Koper, pred počivališčem Ravbarkomanda, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 58-letni voznik osebnega vozila in 46-letni voznik tovornega vozila. Policisti so vozniku osebnega vozila, ki je povzročil trčenje, izdali plačilni nalog (38/1 ZPrCP-1). Pri nesreči je nastala zgolj materialna škoda.

Ob 19.46 so policisti na mejnem prehodu Jelšane, pri 57-letnem državljanu Slovenije,  . Listina je bila moškemu zasežena, sledi kazenska ovadba.

Piranski policisti so ob 21.45, na plaži v Portorožu, 20-letni ženski zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Izveden bo hitri postopek z odločbo (33. ZPPPD).

Ilegalne migracije

Piranski policisti so ponoči pri nedovoljenem prehodu meje prijeli 3 osebe, in sicer 2 drž. Bangladeša in 1 drž. Pakistana. Postopki potekajo.