urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti pozivajo: Ne bodite naivni in ne nasedajte goljufom!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije in tatvin.

Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in poskusa izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Ne bodite naivni in ne nasedajte goljufom!

Na Policijski upravi Novo mesto so policisti v zadnjem obdobju ponovno prejeli nekaj prijav opeharjenih oškodovancev, ki so v želji po hitrem zaslužku nasedli prevarantom. V večini primerov so njihove izpovedi podobne. Neznanci naj bi jih prepričali, da lahko na lahek način zaslužijo večjo vsoto denarja. V zameno za izročitev gotovine za domnevne posle v Italiji, naj bi dobili vrnjen denar z dvajset in več odstotnimi obrestmi. Ko so oškodovanci izročili manjše zneske, so dejansko prejeli vložen denar z visokimi obrestmi, storilci pa so jih na ta način prepričali v “resnost” posla. Ob izročilu večje količine denarja, tudi po več deset tisoč evrov, pa denarja niso dobili povrnjenega, prav tako ne obresti. Izgovor storilcev je bil, da so njihovega glavnega pajdaša prijeli policisti, da denarja ni več, saj je bil ob begu pred policijo odvržen in podobno. Storilci so oškodovance celo pozivali, naj o tem ne obveščajo policistov, saj naj bi v tem primeru policija kazensko preganjala tudi njih.

Novomeški kriminalisti občane pozivajo, naj v želji po hitrem zaslužku ne nasedajo prevarantom. V primeru, da postanejo žrtev goljufije ali pa jim kdo ponuja tovrstne zaslužke, naj o tem takoj obvestijo policiste.

PROMETNA VARNOST

Poškodovan voznik skiroja

Nekaj pred 19. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in voznika električnega skiroja na Rozmanovi ulici v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ob zavijanju levo odvzel prednost 21-letnemu vozniku električnega skiroja. Reševalci so oskrbeli poškodovanega 21-letnika in ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.
Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine odkrili tri tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Dva državljana Afganistana in državljana Pakistana so predali hrvaškim varnostnim organom.

OSTALE ZADEVE

Požar

Nekaj pred polnočjo so policisti bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Vinjega vrha v občini Šmarješke Toplice. Ogenj, ki je zajel celoten nenaseljen objekt, so gasilci omejili in pogasili. Policisti bodo opravili ogled požarišča, zbrali obvestila in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.