urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali 12 tatvin in 5 vlomov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 163 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 28. 4. 2021, od 6. ure in 29. 4.2 021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Savskega Laza izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil skiro črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 30 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v objekt v gradnji, od koder so odtujili dve klima napravi. Povzročili so za okoli 800 evrov škode.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v prostore društva in odtujil denar. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili odtujil različno gradbeno orodje, material, agregat, ter opažne deske. Povzročili so za okoli 2.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na ljubljanski obvoznici pred razcepom Malence zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je pred njim stalo kot zadnje v koloni. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je v Krašnji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je pri vožnji po parkirišču zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Vožnja pod vplivom alkohola:

Včeraj, okoli 15. ure so policisti prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika na območju Viča. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.68 mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.