urednistvo@preteklih24.si

19-letni voznik v ovinku kar naravnost v zaščitno ograjo

Včeraj, 28. aprila ob 21.02 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti med Predelom in vasjo Log pod Mangartom, v bližini naselja Strmec (Občina Bovec) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.

Fotografija je simbolična

Na kraju so policisti PP Bovec z ogledom kraja nezgode in z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila peljal iz smeri Predela proti Bovcu. Med vožnjo je v bližini vasi Strmec v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost in se z vozilom zaletel v varnostno ograjo ob desnem smernem vozišču. V času nezgode sta bila poleg omenjenega voznika še dva sopotnika (oba stara 18); eden od omenjenih sopotnikov je bil v prometni nesreči telesno poškodovan. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin na kraj. Tolminski reševalci so po nudeni oskrbi na kraju poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje, prav tako so na preventivni pregled v ZD Tolmin odpeljali tudi druga dva udeleženca nezgode (voznika in drugega sopotnika). Policisti PP Bovec bodo glede na ugotovljeno težo telesnih poškodb in druge ugotovitve okoliščin nesreče zoper 19-letnega povzročitelja nesreče podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči v krožišču v Šempetru pri Gorici udeleženi dve voznici avtomobilov

Včeraj, 28. aprila ob 17.39 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije zaradi nepravilnega prehitevanja v krožnem križišču v naselju Šempeter pri Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih avtomobilov. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 21–letna voznica avtomobila (povzročiteljica) vozila po ulici Polje iz smeri nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi proti Bazari. Ko je pripeljala v krožišče na Vrtojbenski cesti, je začela po levi strani prehitevati pred seboj vozečo 59-letno voznico drugega avtomobila, čeprav na cesti v krožnem križišču ni imela dovolj prostora za varno prehitevanje. Posledično je z desnim delom vozila trčila v prednji levi del drugega vozila. Nobena udeleženka v prometni nezgodi ni bila poškodovana. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (varno prehitevanje, kršitev prvega odstavka 51. člena ZPrCP) je bil 21-letni voznici izdan plačilni nalog.

Iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 29. aprila ob 13.58 uri, so policisti PP Nova Gorica v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči) ustavili 26–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 28. aprila ob 21.18 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi na cesti med Ajdovščino in naseljem Col, kjer je voznik osebnega avtomobila znamke Citroen povozil divjad (srnjak). Kasneje je za omenjeno divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.