urednistvo@preteklih24.si

V šestih dneh poostrenega nadzora prometa policisti ugotovili kar 605 prekoračitev hitrosti v naselju

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 162 klicev, od tega 46 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 8 kaznivih dejanj,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 8 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 požar

Izpostavljamo:

Največ prekoračitev hitrosti v naseljih

Med 19. in 25. 4. 2021 so policisti tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu in evropsko usklajen nadzor cestnega prometa »SPEED«. Pri izvajanju poostrenih aktivnosti so policisti poseben poudarek namenili ugotavljanju prekoračitev hitrosti, poostreno pa so policisti nadzirali tudi kršitve nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

V tem obdobju so policisti ugotovili 709 prekoračitev hitrosti, od tega največ (605) kršitev na cestah v naseljih, kjer je problematika hitrosti največja. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 491 kršiteljem izrečena globa, 216 kršiteljev je bilo opozorjenih, zoper 2 pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ugotovljenih je bilo tudi 117 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila 75 kršiteljem izrečena globa, 42 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.