urednistvo@preteklih24.si

Tri neznanke na domu zamotile starejšo žensko in jo okradle

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 224 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 83 nanašalo na kriminaliteto, 84 na javni red in mir, ter 83 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja in primer nasilništva, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 22 krat na javnem kraju in 14 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil več kosov vrtnega orodja in zimske pnevmatike z litimi platišči. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v nastanitveni objekt, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Povzročil je za okoli 600 evrov škode.

Drzna tatvina:

Policisti so bili v ponedeljek obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena 21. 4. 2021 na območju Bežigrada, kjer so tri do sedaj neznane storilke na domu zamotile starejšo oškodovanko in ponujale zdravstvene storitve. Med tem so iz stanovanja odtujile nakit in lastnico oškodovale za nekaj sto evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V ponedeljek, okoli 18. ure se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik neregistriranega osebnega vozila, ki je zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Zoper voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, policisti vodijo prekrškovni postopek