urednistvo@preteklih24.si

Pijan pretepel očeta

Policisti Policijske uprave Novo mesto so26. 4. in 27. 4. intervenirali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 274 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj.

Posredovali so zaradi 23 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kolesarju odvzel prednost

Črnomaljski policisti so bili 26. 4. nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika tovornega vozila v Črnomlju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 71-letni voznik tovornega vozila, ki je ob vključevanju na prednostno cesto odvzel prednost 57-letnemu kolesarju. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Spregledal peško

26. 4. nekaj pred 11. uro se je zgodila prometna nesreča v Črnomlju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 30-letni voznik tovornega vozila ob speljevanju trčil v 71-letno peško, ki je prečkala cesto. Poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Trebnje so med kontrolo prometa v Trebnjem 26. 4. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 56-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržali

Policiste PP Krško so 27. 4. popoldne poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi pijan moški pretepal očeta. Takoj so odšli na kraj, zaščitili žrtev in uporabili prisilna sredstva zoper 34-letnega nasilneža, ki ni upošteval njihovih ukazov. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Vlom

V Črmošnjicah pri Stopičah je med 22. in 27. 4. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil več kosov orožja in denar. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti PP Črnomelj so na območju Dajlnjih Njiv izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v državo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Afganistana, ki se je, skrit med tovorom, poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.