urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi vlomili v prostore podjetja in kradli barvno kovino

Policisti PP Idrija so včeraj, 27. aprila dopoldne, obravnavali vlom v prostore podjetja v Idriji. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči odprl drsna kovinska vrata in vstopil v notranjost objekta.

Fotografija je simbolična

Neznani storilec je nato iz notranjosti objekta odvzel različne barvne kovine (približno 200 kg odpadnega bakra in 500 kg odpadne medenine). Pri izvršitvi kaznivega dejanja se je nepridiprav znesel nad manjšim tovornim vozilom, ki je bil parkiran v garaži podjetja (razbitje stranskega stekla na levih vratih vozila). S tem dejanjem je neznani storilec po prvih nestrokovnih ocenah povzročil za približno 3.000 evrov materialne škode. Policisti PP Idrija bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in poškodovanja tuje stvari.

Neznanec na Ajdovskem vlomil v prostore gospodarske družbe

Policisti PP Ajdovščina so danes, 28. aprila zjutraj, obravnavali vlom v prostore gospodarske družbe na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil in nato iz notranjosti podjetja odvzel različno ročno delovno orodje, prav tako je storilec poškodoval mizico za ličenje za jahte. Zaradi storitve omenjenega kaznivega dejanja je bilo podjetju po prvi nestrokovni oceni povzročena materialna škoda za približno 10 tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina mopeda

Policisti PP Ajdovščina so v ponedeljek, 26. aprila zvečer, obravnavali tatvino mopeda znamke Tomos APN 6, rdeče barve, letnik 2001, na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec odtujil omenjeni moped, ki je bil parkiran v bližini stanovanjske hiše. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec poškodoval kamnito kurišče na Tolminskem

Policisti PP Tolmin so v ponedeljek, 26. aprila v dopoldanskih urah, obravnavali poškodovanje kamnitega kurišča pri gostinskem lokalu na Tolminskem. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec med vikendom v popoldanskih urah pri omenjenem gostinskem objektu pristopil do kamnitega kurišča in ga poškodoval s kamnom. S tem nezakonitim početjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za okoli 300 evrov. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo tolminski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V manjši prometni nesreči na Tolminskem sam udeležen mlajši voznik avtomobila

Včeraj, 27. aprila ob 5.21 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Dolenja Trebuša – Čepovan in v kateri je bil sam udeležen 18–letni voznik osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti PP Tolmin ugotovili, da je mlajši voznik avtomobila vozil po regionalni cesti iz Dolenje Trebuše proti Čepovanu in med vožnjo zapeljal rahlo desno ter posledično z desnim bočnim delom vozila zadel kamniti zid ob desnem robu vozišča. Povzročitelju nezgode bodo tolminski policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Prometna nezgoda I. kategorije na Ajdovskem

Danes, 28. aprila ob 10.13 uri, so policisti bili obveščeni o prometi nesreči I. kategorije z majhno poškodbo v neposredni bližini večje trgovine v Ajdovščini z udeležbo dveh osebnih vozil. Pri tem nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu, saj sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu.

Povoženje divjadi

Včeraj, 27. aprila v nočnem času, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (srna) na območju Vrtojbe (vrtojbenska obvoznica). Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila ob 3.15 uri peljala izven Vrtojbe po regionalni cesti iz Šempetra pri Gorici proti naselju Miren. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je z njene desne strani pred vozilo skočila omenjena divjad in jo zadela s prednjim desnim delom avtomobila. Po trčenju je srno odbilo izven vozišča, na vozilu je nastala materialna škoda. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 27. aprila ob 21. uri, obravnavali povoženje divjadi izven naselja Temnica. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila po lokalni cesti iz smeri Lipe proti naselju Temnica. Do nezgode je prišlo na ravnem delu ceste, kjer je z njene leve strani na vozišče pritekla srna. Voznica je s prednjim desnim delom svojega vozila trčila v omenjeno žival, ki jo je po trku z vozilom odbilo v levo izven vozišča, nato pa je divjad zbežala v bližnji gozd. Tudi ta primer so prometni policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prometni policisti so včeraj, 27. aprila ob 22.38 uri, obravnavali tudi povoženje divjadi (srna) na hitri cesti H4 med Vipavo in Ajdovščino s strani voznika tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je 41–letni voznik tovornega vozila, državljan Srbije, je vozil po hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini. Ko je pripeljal do izvoza Ajdovščina mu je pred tovorno vozilo pritekla omenjena divjad in vanjo trčil s prednjim delom vozila. Na vozilu je nastala materialna škoda, srna je na kraju nezgode poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.