urednistvo@preteklih24.si

Na trgu večkrat udaril partnerko in jo poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 48ih urah intervenirali v 89 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 291 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo in 5 kršitev cestno-prometnih predpisov. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, 4 ponarejanja listin in 2 poškodovanji tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervenciji.

Fotografija je simbolična

26. 4. 2021

Na Policijsko postajo Sežana je 62-letni občan prinesel polavtomatsko pištolo CZ M57, ki jo je našel na pred svojo hišo. Policisti so najdeno stvar prevzeli in poskrbeli za ustrezno hrambo.

Ob 14.40 je na cesti Belsko – Veliki Otok, pri naselju Zagon, prišlo do prometne nesreče s pobegom. Policisti so ugotovili, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila Alfa Romeo ali Opel Astra, črne barve, nepravilno prehiteval. Da se je izognil čelnemu trženju, je 24-letni voznik, ki je pravilno pripeljal v smeri Postojne, zapeljal izven cestišča in trčil v zaščitno ograjo. Pri prometni nesreči je nastala zgolj premoženjska škoda. Policisti za povzročiteljem še poizvedujejo. Če se priča prometni nesreči ali o prometni nesreči kaj veste, prosimo pokličite na telefonsko številko policije 113 ali Policijsko postajo Postojna (05) 703 34 00. Zoper povzročitelja po končanem postopku sledi ustrezen ukrep.

Piranski policisti so na cesti Obala ob 16. uri ustavili voznika, ki je namesto maksimalno dovoljene hitrosti 30 km/h (območje omejene hitrosti) vozil osebni avtomobil s hitrostjo 73 km/h. 22-letniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa mu še obdolžilni predlog (46/4-5 ZPrCP-1).

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti obravnavali 59-letnega Ljubljančana, ki je državo hotel zapustiti s ponarejenim PCR testom. Prav tako so ponarejene PCR teste, pri vstopu v Slovenijo odkrili policisti na mejnem prehodu Jelšane, in sicer pri 51-letnemu moškemu, 34-letnemu moškemu in 22- letni ženski (vsi iz Ljubljane), ki so skupaj potovali v enem vozilu. Zoper vse sledi kazenska ovadba zaradi ponarejanja listin.

Ob 22.26 uri so v Piranu, zaradi glasne glasbe v stanovanju posredovali piranski policisti. 20-letnemu Ljubljančanu je bil zaradi predvajanja glasne glasbe izdan plačilni nalog (8/2 ZJRM-1).

27. 4. 2021

Ob 4.45 so izolski policisti ustavili 54-letnega moškega, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odrejen alkotest mu je namreč pokazal rezultat 1.08 mg/l, zato mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške (105/5-2 ZPrCP-1).

Tekom noči je neznani storilec iz odklenjenega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v Ankaranu, odtujil denarnico z dokumenti. Škode je za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Koprski policisti so ob 10.27 v Ankaranu opravljali meritve hitrosti, pri čemer jim ni ustavil voznik osebnega vozila Hyundai. Vozilo so policisti kasneje izsledili in vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je moški odklonil. Zoper 50-letnega Kolombančana sledi enoten obdolžilni predlog (27/9, 101/10-3, 107/12-3 ZPrCP-1).

Koprski policisti so ob 12.09 posredovali na Titovem trgu v Kopru, zaradi spora med partnerjema. Ugotovili so, da je 41-letni moški iz Izole tam večkrat udaril svojo partnerko, ki pa pri tem ni bila telesno poškodovana. Policisti so nasilnemu moškemu izdali plačilni nalog (6/4-2 in 6/1 ZJRM-1).

V Štanjelu so ob 13.32, policisti ustavili 35-letnika. Voznik je bil v postopku za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih substanc pozitiven, zato mu je bil odrejen tudi strokovni pregled, ki pa ga je 35-letnik odklonil. Moškemu je bila zato prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog (107/12-10 ZPrCP-1).

Ob 19.11 so policisti pri Divači zaustavili 41-letnega moškega, ki je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov, ki so posledica prepovedanih substanc. Ker je voznik odklonil strokovni pregled so mu policisti vozniško dovoljenje začasno odvzeli in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog (107/12-10 ZPrCP-1).

Ilegalne migracije:

Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjih 48ih urah obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

26. 4. 2021 so piranski policisti obravnavali 5 državljanov Kosova. Osebe so bile po postopku že vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

27. 4. 2021 so ilirskobistriški policisti, v osebnem vozilu s hrvaškimi tablicami prijeli 4 državljane Turčije in 39-letno državljanko Hrvaške, ki jih je vozila. Državljani Turčije bodo po postopku vračani hrvaškim varnostnim organom.