urednistvo@preteklih24.si

Celjski policisti obravnavali dva ropa

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 48 urah prejeli 479 klicev občanov, 107 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 36 s področja prometne varnosti ter 24 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Obravnavali so policisti eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami, ter 16 z materialno škodo.

Do prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami je prišlo v ponedeljek, nekaj pred deseto uro zjutraj na Aškerčevi ulici v Celju. 21 letna voznica osebnega avtomobila je v križišču izsilila prednost 24 letnemu vozniku osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do trčenja, v katerem sta se oba udeleženca lažje telesno poškodovala.

Javni red in mir

Obravnavali so policisti 11 kršitev javnega reda in miru, od tega dva na javnih krajih ter devet v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Celjski policisti so v ponedeljek zvečer obravnavali rop v trafiki na Prešernovi ulici v Celju. Storilec je prodajalki zagrozil, nato pa blagajne sam odtujil manjšo količino denarja ter pobegnil. Sinoči, nekaj po 21.00 uri pa so policisti bili obveščeni o ropu na bencinskem servisu na Mariborski cesti v Celju. Storilec je vstopil v prostore bencinskega servisa, zaposlenima zagrozil ter zahteval denar. Ko je denar dobil je pobegnil. Policisti in kriminalisti, ki so odšli na kraj obeh dogodkov, so pričeli z zbiranjem obvestil ter opravili ogled kraja dejanja. Z zbiranjem obvestil se nadaljuje.

V Žalcu je neznani storilec iz dvorišča odtujil dve betonski koriti za rože.

Celjski policisti so obravnavali tatvino betonskega podstavka za mizo izpred gostinskega lokala v Arclinu.

V Celju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Neznanec je odtujil LCD televizor in lastnika oškodoval za okoli 500 Eur.

Žalski policisti so zasegli ponarejen bankovec za 100 Eur, vnovčen v eni izmed trgovin v Vranskem.