urednistvo@preteklih24.si

Voznik zapeljal v globel in na kraju nesreče umrl

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti od petka do danes sprejeli 1027 klicev občanov. 245 klicev je bilo interventnih.

Fotografija je simbolična

48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 100 s področja prometne varnosti in 64 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Obravnavali so policisti eno prometno nesrečo s smrtnim izidom, štiri nesreče so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, štiri z lažjimi telesnimi poškodbami, 44 pa z materialno škodo. Štirim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj so policisti zasegli vozila.

Izmed prometnih nesreč s telesnimi poškodbami bi izpostavili prometno nesrečo s smrtnim izidom. OKC PU Celje je bil včeraj ob 19.38 uri obveščen, da je na relaciji Ljubno ob Savinji po Ruseljski cesti iz vozišča zapeljal voznik osebnega avtomobila, ki ne kaže znakov življenja. Takoj so bili na kraj poslani reševalci, gasilci in policisti. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 65 letni voznik osebnega avtomobila vozil po makadamski cesti v Primožu pri Ljubnem in v levem ovinku zapeljal desno iz vozišča ter trčil v nabrežino. Vozilo je odbilo preko vozišča, kjer je zdrselo po strmem pobočju v globel. Voznik je na kraju nesreče umrl.

V prometnih nesrečah, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami so bili v vseh štirih primerih udeleženi vozniki enoslednih vozil.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali 23 krat na javnem kraju in 9 v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

V petek je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo v Velenju. Storilec je v hišo vstopil z razbitjem stekla, preiskal notranjost, vendar ni bilo nič odtujenega.

Neznani storilec je v soboto popoldne v Velenju pred trgovino Špar oškodovancu iz ramena strgal nahrbtnik, v katerem je imel denarnico z dokumenti in gotovino. Po dejanju je storilec pobegnil neznano kam.

V eni izmed trgovin v Žalcu je neznani storilec odtujil za 500 evrov posode.

V Žalcu je bilo v noči iz sobote na nedeljo vlomljeno v garažo, iz katere so neznani storilci odtujili komplet pnevmatik z platišči, visokotlačni čistilec, 2 sesalca ter tekalno stezo, vse skupaj vredno okoli 6.500 Eur. V isti noči so neznanci tudi v Preboldu iz odklenjene garaže odtujili štiri pnevmatike s platišči, vredne okoli 400 Eur.

V nedeljo so policisti bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem Tomos, tip APN reg. številk SGPH -57. Kolo z motorjem je bilo parkirano v skupni kleti stanovanjskega bloka v Ravnah na Koroškem. Lastnik je oškodovan za okoli 800 evrov.

V času vikenda so policisti obravnavali pet KD Nasilja v družini. V vseh petih primerih so bili storilcem izrečeni ukrepi prepovedi približevanja.