urednistvo@preteklih24.si

V sobotni eksploziji na območju Idrije ena oseba huje poškodovana

24. aprila ob 11.32 uri, so bili policisti Operativno komunikacijskega centra Nova Gorica s strani prijavitelja obveščeni o eksploziji v Idriji in v kateri je bila ena oseba huje poškodovana.

Fotografija je simbolična

Policistom PP Idrija in kriminalistom Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so se kasneje na kraju pri preiskavi okoliščin eksplozije pridružili tudi strokovnjaki oz. bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Prav tako so takoj po nezgodi na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Idrija pri oskrbi poškodovane osebe. Kasneje so poškodovanca idrijski reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Z zbiranjem obvestil in ogledom okoliščin včerajšnje eksplozije je bilo med drugim ugotovljeno, da je 61-letni moški včeraj nekaj po 11. uri v dopoldanskem času iz kleti stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro, namenjeno za shranjevanje orožja, in skušal odpreti predal oz. vrata omare. Pri tem je prišlo do detonacije oz. eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva. Zaradi eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva je moški utrpel predvidoma hude telesne poškodbe in je bil pri zavesti, v času eksplozije v neposredni bližini ni bilo nobenih drugih oseb oz. nihče drug pri tem ni bil poškodovan. Zaradi eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva so nastale poškodbe oz. večja materialna škoda na dveh osebnih avtomobilih in dveh stanovanjskih objektih (razbita oz. poškodovana stekla na oknih in vratih, poškodba garažnih vrat…).

O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici bodo kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev omenjeno osebo kazensko ovadili na Državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti (po tretjem odstavku 314. člena KZ-1).