urednistvo@preteklih24.si

Tujca v osebnem vozilu nezakonito prevažala 4 tujce

Včeraj v dopoldanskem času so policisti bili policisti obveščeni o tatvini 100 m2 rabljene aluminijaste strešne kritine z gradbišča v Križevcih (občina Gornji Petrovci).

Fotografija je simbolična

Ob hitri in takojšnji intervenciji policije sta bila storilca prijeta na bivšem Mejnem prehodu Pince. Predmeti so bili zaseženi. Zoper tujca, državljana Madžarske bo podana kazenska ovadba za kaznivo
dejanje tatvine.

Prometna nesreča z lažjim telesnimi poškodbami

Včeraj, malo po 21. uri je izven Murske Sobote v smeri Tišine voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v drug osebni avtomobil. V vozilu povzročiteljice prometne nesreče sta bili lahko telesno poškodovani sopotnici, v vozilu udeleženca pa sopotnica. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog

Tujca v osebnem vozilu nezakonito prevažala 4 tujce

Minulo soboto, malo po 17. uri so policisti PP Ljutomer med kontrolo varovanja državne meje v naselju Globoka zaustavili osebni avtomobil znamke VW, nizozemskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da voznik in sopotnik, oba državljana Nizozemske v vozilu nezakonito prevažata 4 tujce državljane Bangladeša. Tujci so bili po končanih postopkih predani hrvaškim varnostnim organom. Državljanoma Nizozemske je bila odvzeta prostost in sta bila s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedena k preiskovalnemu sodniku.

Poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji PEGAZ – ukrepi

V minulem tednu je na slovenskih cestah poteka nacionalna preventivna akcija Hitrost. Pomurski policisti so policisti skupaj s policisti iz PPP Maribor in PPP Celje v sklopu izvajanja ukrepov za zagotovitev večje varnosti udeležencev v cestnem prometu, včeraj izvedli poostren nadzor kombiniranih vozil po metodologiji PEGAZ na avtocesti A5, počivališče Dolinsko – jug.

Ugotovljenih je bilo 78 kršitev prometnih pravil. V 33. primerih so policisti ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljene hitrosti. Najvišja izmerjena hitrost je bila 180 km/h. 28 kršitev so policisti beležili zaradi preobremenjenosti vozila – tovora, 13 kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in 4 druge kršitve (čas trajanja vožnje in obvezni počitki).

Policisti so nadzor opravljali skupaj s predstavniki FURS-a in DARS-a.