urednistvo@preteklih24.si

Policisti na območju Cerknice obravnavali uboj in samomor

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 147 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 30 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali uboj, 6 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 25. 4. 2021, od 6. ure in 26. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Uboj:

Včeraj, nekaj po 6. uri so policisti bili obveščeni o sumljivi smrti na območju Cerknice. Na kraju sta bili najdeni trupli 87- letne ženske in 85-letnega moškega. Smrt pokojnih je nastopila kot posledica zadušitve. Zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja uboja in nato samomora še poteka in bo o vseh znanih okoliščinah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 21. uro je na območju Grosuplja padel kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal na bankino in padel. Kolesar se je lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 20. uro je v Gmajnici v krožnem križišču voznik izgubil oblast nad štirikolesnikom, ter v krožišču trčil v betonski robnik. Voznik neregistriranega štirikolesnika se je lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal rezultat 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri je na Šmartinski cesti zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,69 mg/l) padel kolesar, ki se je lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri je v Ribnici v desnem nepreglednem ovinku, voznik osebnega vozila, zapeljal naravnost na drug vozni pas po katerem se je v tistem trenutku pravilno pripeljala voznica osebnega vozila v katero je nato trčil. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 1,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, policisti pa še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.