urednistvo@preteklih24.si

Gorski reševalci intervenirali trikrat, v enem primeru se je obisk gora končal smrtjo planinca

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.





Fotografija je simbolična

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda in miru so policisti pridržali eno osebo in proti njej vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Blejski policisti so danes obravnavali dimniški požar brez nastanka materialne škode. Lastniki so ogenj pogasili sami, gasilci pa so preverili stanje dimnika.

Žival je bila minuli dan povožena pri avtocestnem priključku Brezje in na cesti Šenčur – Brnik.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, preko celotnega vikenda pa tri.

Na območju Radovljice je voznik osebnega avtomobila v petek trčil v pešca. Ravno tako v petek so policisti v Škofji Loki obravnavali nesrečo med voznico osebnega avtomobila in kolesarko.

Včeraj pa je v Lescah padel motorist. Okoliščine pri njem kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje. Proti njemu poteka prekrškovni
postopek. Udeležence v prometu pozivamo k varni souporabi prometnih površin in previdni udeležbi v prometu.

Gore

Gorski reševalci ter helikopterski ekipi policije in Slovenske vojske so včeraj na območju Gorenjske trikrat reševali v gorah.

Pri vračanju s planine Vogar se je poškodovala planinka. Zdrsnila je na kamniti podlagi in padla na strmo pobočje. Oskrbeli so jo bohinjski gorski reševalci, policijski helikopter pa jo je prepeljal v zdravstveno ustanovo.

Na območju Blegoša so škofjeloški gorski reševalci in vojaški helikopter intervenirali zaradi bolezenskega stanja pri planincu. Moški je umrl. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave. Odrejena je bila obdukcija.

Na Kriški gori pa so tržiški gorski reševalci in vojaški helikopter reševali planinko, ki je zdrsnila pri sestopu. Pozivamo k previdnosti in prilagajanju ture razmeram v naravi, vremenu, opremi in lastnim zmožnostim. Cilj naj bo vedno varna vrnitev domov.

Kriminaliteta

V Spodnji Besnici je bilo vlomljeno v objekt in odtujeno orodje.