urednistvo@preteklih24.si

Nove podrobnosti tragične prometne nesreče v Prekmurju

V naselju Selo, občina Moravske Toplice, se je včeraj zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 17-letni mopedist. Za mopedista je bilo usodno trčenje z osebnim avtomobilom, s katerim je upravljal 25-letnik.
Pomurski policisti so bili včeraj, ob 21.52 uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Selo, občina Moravske Toplice, v kateri je umrl mopedist.

Z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko se mu je nasproti pravilno po svojem smernem vozišču, pripeljal 17-letni voznik mopeda, kateri je padel na vozišče in tam za posledicami prometne nesreče umrl. Voznik mopeda po prvih podatkih med vožnjo ni uporabljal zaščitne motoristične čelade in je vozil neregistriran moped. Povzročitelj prometne nesreče je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, ter nudili pomoč policiji. 

Kraj prometne nesreče si je ogledal preiskovalni sodnik v prisotnosti okrožnega državnega tožilca. Policisti nadaljujejo s preverjanjem vseh okoliščin nesreče. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo o ugotovitvah obveščeno pristojno tožilstvo.