urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči udeležena 4 vozila

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 193 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 4. 2021, od 6. ure in 23. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Zagorju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena motorna žaga in mesni izdelki. Skupna škoda znaša okoli 300 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, okoli 5.20 je v križišči Vilharjeve in Topniške ulice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, kombi, ter avtobus. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pri zavijanju v križišču izsilil prednost vozniku avtobusa. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo še v dve vozili, ki sta stali v križišču. Povzročitelj in dve potnici v njegovem vozilu sta bili lažje poškodovani. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 18. ure je na Zaloški cesti prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in reševalno vozilo na nujni vožnji z vklopljeno sireno in modrimi lučmi. Nesrečo je povzročil voznik reševalnega vozila, ki je na nujni vožnji zapeljal skozi rdečo luč. V nesreči se je voznica osebnega vozila lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.