urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči blizu naselja Ročinj udeleženi dve vozili

Policisti so včeraj, 22. aprila popoldne, na območju Nove Gorice mladoletniku v postopku zasegli manjšo količino posušene zelene rastline, saj so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (konoplja).

FOTO: PU Nova Gorica

Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo blizu naselja Ročinj udeleženi dve vozili

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 22. aprila ob 15.49 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na ročinjskem klancu na cesti Ročinj – Kanal (Občina Kanal ob Soči), kjer je prišlo do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Z ogledom kraja prometne nezgode in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 56–letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz Ajbe proti naselju Ročinj. Med vožnjo na omenjeni relaciji hitrosti svojega vozila ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo (neprilagojena hitrost). Po izteku desnega ovinka ga je namreč z vozilom zaneslo v levo na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko mu je nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljal 47–letni voznik osebnega avta. Med vozili je prišlo do trčenja, in sicer je 56-letni voznik z levim delom svojega vozila trčil v levi bok drugega avtomobila. Po trčenju je vozilo povzročitelja nezgode odbilo v desno in se po dobrih 91 metrih vrtenja okoli svoje osi ustavilo na desnem smernem vozišču. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Pomoč na kraju nezgode so prometnim policistom nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. 56-letnemu vozniku je bil v nadaljevanju odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat z elektronskim alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), vozniku je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. O okoliščinah prometne nesreče so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper 56-letnega povzročitelja nezgode podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).

Na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 22. aprila ob 21.14 uri, na območju Nove Gorice (Kromberška cesta) ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Slednji je v naselju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo s hitrostjo 83 kilometrov na uro. Prav tako je bil vozniku v nadaljevanju postopka odrejen tudi odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako je bil vozniku izdan plačilni nalog zaradi prekoračitve hitrosti v naselju.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 23. aprila ob 00.40 uri v nočnem času, v Novi Gorici ustavili 33-letnega voznika osebnega vozila in tudi njemu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je 33-letni voznik odločno odklonil. Novogoriški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nedolgo zatem oz. ob 1.30 uri v nočnem času, so policisti v Novi Gorici ustavili tudi 39–letnega voznika osebnega vozila in tudi njemu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Tudi v njegovem primeru je bil rezultat hitrega testa pozitiven na prepovedane droge (kanabis in amfetamine) in tudi omenjeni voznik je v nadaljevanju postopka odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Tudi njemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli
vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poleg navedenih primerov so policisti danes, 23. aprila bo 2.30 uri v nočnem času, v Novi Gorici imeli v postopku tudi 39–letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Italijanske republike. Tudi njej je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi in rezultat je bil pozitiven. Italijanska voznica je v nadaljevanju strokovni pregled odločno odklonila, prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico iz sosednje države je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na Tolminskem iz prometa izločili 47-letnega voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj, 22. aprila pozno popoldne, so policisti PP Tolmin na območju naselja Dolenja Trebuša (Občina Tolmin) ustavili 47–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Voznica avtomobila na Soški cesti trčila v večji kamen na vozišču

Danes, 23. aprila ob 5.35 uri, je bila Policija obveščena, da je voznica osebnega avtomobila na glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave trčila v večji kamen na vozišču. Na vozilu je nastala materialna škoda. Za čiščenje vozišča so kasneje poskrbeli delavci cestnega podjetja. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi

Včeraj, 22. aprila nekaj pred 22. uro, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi A5 blizu naselja Kozaršče (Občina Tolmin) povozil divjad (srna). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda (poškodbe po levem boku vozila), kasneje je bila divjad najdena živa nedaleč stran od kraja nezgode. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 22. aprila ob 20.18 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznika osebnega avtomobila na cesti od Zabrda proti Grgarju. Po trku z vozilom je omenjenega divjad poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 22. aprila, so bili policisti PP Idrija obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila prejšnjega dne ob 22.20 uri, na glavni cesti Straža – Spodnja Idrija med vožnjo zadela divjad (srna), ki je skočila na vozišče. Po trku z omenjeno divjadjo je na njenem vozilu (znamke Peugeot) nastala materialna škoda.