urednistvo@preteklih24.si

Trije državljani Maroka skriti v podvozju tovornega vozila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 142 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, 2 primera poškodovanja tuje stvari in nasilje v družini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij.

Fotografija je simbolična

Popoldan je v eni od koprskih trgovin varnostnik zadržal osebo, ki je izvršila tatvino. Policisti so ugotovili, da je 47-letni Ljubljančan ukradel vrtalnik znamke Black and Decker, dve bateriji in gin, izdelki so skupaj vredni 185 evrov. Predmete so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Ob 15.30  je policiste občan obvestil, da je v Prestranku voznik osebnega avtomobila tako pijan, da ne more z vozilom ne naprej ne nazaj. Kljub temu je v avto naložil alkohol in odpeljal proti Pivki. Policisti so ustavili 42-letnega voznika, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,95 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 1.30 so policisti v Strunjanu ustavili osebni avto. 26-letnemu vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,96 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Ob 15.15 je policiste poklical udeleženec v cestnem prometu in povedal, da vozi po avtocesti od Kopra proti Kozini. Opazil je tovorno vozilo, s podvozja katerega je videti roko. Tovorno vozilo je ustavilo na počivališču Ravne, izpod vozila pa so prišle tri osebe, ki so pobegnile. Policisti so kmalu prijeli tri državljane Maroka, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

V Pučah so policisti obravnavali še štiri državljane Kosova, v Rakitovcu pa dva državljana Turčije in enega državljana Sirije.