urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali več tatvin vgrajenih električnih vodnikov iz novogradenj

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja izločili iz prometa

Policisti PP Krško so bili nekaj po 17. uri obveščeni, da voznik osebnega avtomobila z objestno in nevarno vožnjo ogroža druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili v Krškem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvine vgrajenih električnih vodnikov iz novogradenj

V zadnjem obdobju smo na območju PU Novo mesto obravnavali posamezne primere tatvin vgrajenih električnih vodnikov iz novogradenj, v vseh primerih je zaradi kaznivega dejanja nastala večja premoženjska škoda. Policisti so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zbrali obvestila in nadaljujejo s preiskavami in aktivnostmi za izsleditev storilcev.