urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli več kosov orodja, ali je kateri vaš?

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 179 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 7 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 4. 2021, od 6. ure in 22. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cube. Skupna škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Gameljnah je bilo vlomljeno v prostore društva, od koder je bila odtujena pijača in aparati. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Na Litijski je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Drzni tatvini:

Včeraj, okoli 15.30 je v Šiški do oškodovanke, ki je v rokah držala denarnico, pristopil neznani moški in ji iz rok izpulil denarnico, ter s kraja zbežal. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanega storilca in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški visok okoli 180 cm, suhe postave, temnih las, oblečeno je bil v jakno vojaške barve, hlače modre barve.

Včeraj, okoli 11.30 so se na Lavrici do stanovanjske hiše pripeljali štirje neznani moški. Eden izmed njih se je oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo zamotil. Med tem časom so drugi izkoristili priložnost in preiskali notranjost hiše, ter odtujil gotovino in nakit. S kraja so se odpeljali z manjšim vozilom temne barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanih storilcev in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 30 let, suhe postave visok med 170 in 180 cm, oblečen je bil v modre hlače.

Zaseženega več odtujenega orodja – poziv lastnikom:

Viški policisti so med hišno preiskavo zasegli več orodja. Večino predmetov so lastnikom že vrnili, za določene predmete pa lastništva ni bilo mogoče ugotoviti, zato vse morebitne lastnike pozivajo, da se ob prepoznavi svojega orodja zglasijo na Policijsko postajo Ljubljana Vič, Tbilisijska 65, Ljubljana ali pokličejo na številko 01 470 09 60.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8. ure je na glavni cesti od Ljubljane proti Lavrici prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je med vožnjo po desnem prometnem pasu v smeri Lavrice nekontrolirano zavil levo, čez dvojno polno črto, ter zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Iz smeri Lavrice sta se v tem času po obeh pasovih v smeri Ljubljane pripeljala voznica in voznik osebnega vozila v katera je povzročitelj trčil, njegovo vozilo pa je nato trčilo še v travnato brežino, kjer je obstalo. V nesreči se je voznica osebnega vozila lažje poškodovala. Policisti so povzročitelju odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejen mu je bil strokovni pregled, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje in bodo po vseh zbranih obvestilih o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.