urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav ukradel zvočnika izpred gostinskega lokala

Včeraj, 21. aprila ob 19.48 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Ajdovščini (ajdovska obvoznica), kjer se je voznik osebnega avtomobila zaletel v drog javne razsvetljave.

Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 40–letni voznik avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri semaforiziranega križišča proti letališču Ajdovščina in zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v drog javne razsvetljave. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Povzročitelju prometne nezgode je bilo na podlagi Zakona o prekrških (po 113.a členu ZP-1) začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Na kraju so policistom pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina.

Poškodovanje osebnega vozila na Ajdovskem

Včeraj, 21. aprila, so policisti bili s strani oškodovanke obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred nekaj dnevi oz. 13. aprila letos na parkirnem prostoru pred večjim trgovskim centrom z neznanim predmetom poškodoval oz. podrsal lak na pokrovu tam parkiranega osebnega avtomobila znamke VW. Prav tako je z neznanim predmetom večkrat udaril po prednjem levem blatniku in povzročil udrtine v pločevini. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav oškodovanki povzročil za približno 500 evrov materialne škode. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec ukradel zvočnika izpred gostinskega lokala v Ajdovščini

Včeraj, 21. aprila popoldne, so policisti na območju Ajdovščine obravnavali nedavno tatvino dveh zvočnikov, ki sta bila pritrjena na zid gostinskega lokala. S tem dejanjem je storilec oškodovancem povzročil za 200 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon omenjene tatvine, zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 21. aprila v popoldanskih urah, v Kromberku 42–letnemu moškemu v postopku zasegli delce zelene posušene rastline za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Omenjene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Kršitev javnega reda in miru v Desklah

Včeraj, 21. aprila popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči), kjer se je starejši moški nedostojno vedel do drugega moškega. Novogoriški policisti so starejšemu kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilni in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1).