urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjen voznik povzročil verižno trčenje

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 5 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Kriminalisti danes nadaljujejo z ogledom kraja požara v kranjski osnovni šoli. Ko bo ogled končan, bomo včerajšnja sporočila
dopolnili.

Tržiški policisti so z gasilci včeraj obravnavali manjši požar na zasebnem objektu brez ugotovljene tuje krivde. Nastala je majhna materialna škoda.

Na Jesenicah so policisti včeraj obravnavali prijavo požara v stanovanjskem objektu. Zaradi odvrženih cigaretnih ogorkov se je vnela vsebina koša za smeti. Do požara ni prišlo.

Kranjski policisti so včeraj na Golniku obravnavali prijavo suma onesnaženja potoka s fekalijami. Onesnaženje ni bilo ugotovljeno, bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili pristojno inšpekcijsko
službo.

Divjad je bila minuli dan v dveh primerih povožena na cesti Kupljenik – Bohinjska Bela, v še enem pa pri Praprotni Polici.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

V Kranju je voznik mopeda odvzel prednost voznici osebnega avtomobila. V nesreči se je po podatkih policije lažje poškodoval.
Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Enega mopedista so danes ponoči obravnavali tudi škofjeloški policisti. Bil je brez vozniškega dovoljenja, z neregistriranim mopedom in nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal še rezultat 0,19 mg/l alkohola. Moped so mu policisti zasegli.

Alkohol je bil včeraj prisoten tudi pri vozniku, ki je zvečer v Kranju zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji povzročil naletno trčenje in škodo na še dveh drugih vozilih. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,78 mg/l alkohola. Iz prometa je bil izločen.